Hur Raymond Joseph Beechinor blir en del av släkten

Min mammas kusin Lucille växte upp i fosterfamilj. Hon visste vem hennes mamma var – Signe Johannesson (syster till min morfar) men bara att hennes pappa var amerikan. Signe gifte sig aldrig och varken hon eller någon annan med kunskap talade om Lucilles pappa. Den muntliga traditionen hävdade att han inte ville ha något att göra med Signe eller Lucille och att de träffats i USA när Signe var över och arbetade där en tid.

Efter Signes död fick Lucille tag på hans namn bland efterlämnade papper. För några år sedan kontaktade hon Frälsningsarmen för att försöka spåra honom i USA. Det enda de lyckades hitta var hans dödscerifikat. Lucille och mamma bad mig då att se om jag kunde hitta mer om hennes pappa.

De uppgifter jag hade var att han hette Raymond Joseph Beechinor och var född 21 december 1891, dog oktober 1978 i Cuyahoga County Ohio.

 Raymond Joseph Beechinor

Jag hittade honom i New York kring sekelskiftet 1900. Han föddes i en irländsk-amerikansk familj som var katoliker. Födelsedatumet var faktiskt 21 december 1891 och han föddes i Westchester, New York. Hans far var silkesimportören Robert John Beechinor, hans mor Arabella Moore.

Robert Beechinor föddes i Timoleague, County Cork, Ireland 1 april 1845. Han kom till USA antingen strax före eller under inbördeskriget. Han deltog i kriget på Unionssidan (nordstaterna) men under ett alias. Hans far var vid denna tid mycket sjuk och Robert ville inte att pappan skulle få dåliga nyheter från kriget om han blev sårad eller dödad. Först långt efter kriget gick senaten med på att Robert skulle få tillgodoräkna sig sina militära meriter i sitt eget namn. Hans alias var George A Herbert. Han var gift två gånger.

Arabella Moore föddes i New York men kom också från irländska invandrare från County Cork. Hennes föräldrar John Moore och Mary Ellen Walsh var båda födda på Irland. Arabella var Robert Beechinors andra fru och hon var systerdotter till Roberts första fru Sarah Walsh. Robert och Sarah hade bara ett barn innan Sarah dog. Med Arabella hade han 11 barn (och ett dödfött barn). Raymond var ett av dessa. Han hade sju bröder och fyra systrar.

Efter några småjobb som tryckare och kontorsanställd blev Raymond bokhållare. 1919-1922 arbetade han i Stockholm för The Scandinavian Trading Company Ltd i Stockholm. Detta var ett dotterföretag till hans arbetsgivare i USA – W.R. Grace & Co. När jag jämför detta med de datum Signe arbetade i Washington DC och New York står det klart att Signe och Raymond träffades i Stockholm. Raymond slutade arbeta i Stockholm 1922 och reste tillbaka till USA 1923, Lucille är född 16 juli 1922. Innan han lämnade Sverige var en av hans systrar på besök i Stockholm – Florence Beechinor.

 Florence H Beechinor

 

Raymond hade två barn i sitt äktenskap med Marguerite Gorman, Lucilles halvsyskon.

Mary B Beechinor född 1930, dog 18 december 1972 i Cleveland Ohio.

Joanne E Beechinor född 12 november 1932 i Ohio, lever troligen fortfarande. Om jag lyckats spåra rätt person så ska hon ha varit gift minst två gånger, först med en Richard E Zoller och sedan med en Milton R Friedberg. Hon är i så fall änka idag och det finns barn, barnbarn och barnbarns barn.

Lucille har minst ett brev som skrivits av Raymond långt efter att hon föddes och skickats till Signe. Texten i brevet och brevet i sig tyder på att han försökte hålla kontakten med Signe och Lucille. Brevet jag sett var daterat 4 juli 1936, då Raymond flyttat till Ohio för att arbeta på Goodyear och han var redan gift med Maugerite Gorman. Ur brevet framgår att han försökte stanna i Sverige och Stockholm efter att Lucille föddes men fick inget jobb. Det verkar även som om han ville gifta sig med Signe. Undrar vilken familj som protesterade mest? De katolska irländarna i USA eller de strikt Lutheranska protestanterna i Sverige? Efter min släktforsking håller jag en slant på svenskarna... Mycket tyder på att den svenska grenen från Högsäter var mycket strikt religösa och inte ens tolererade andra protestantiska kyrkor i Sverige. En av Signes fastrar emigrerade till USA pga av sin tro och hon verkar ha haft mer kontakt med sina kusiner än sina syskon.

Jag har hittills hittat minst 8 kusiner och två halvsystrar till Lucille i USA. Jag har även via email varit i kontakt med en dotterdotter till en av Lucilles kusiner.

27 jul 2014

Länkar

http://scheutz.co.uk 

 

 

 

Denna hemsida är byggd med N.nu - prova gratis du med.(info & kontakt)